Pyhäinpäivän aatto. Tulin juuri hautausmailta viemästä kynttilöitä. Paljon oli taas ihmisiä liikkeellä, huomenna vielä enemmän. Sytytin pihaan soihdun ja parvekkelle kynttilän. Nyt aion leipoa porkkanakakun, kuten tuo otsikko jo kertoi.

Viimeeksi olen leiponut mökillä mustikkapiirakkaa pari kuukautta sitten. Keittiöhommat eivät kuulu suosikkeihini, mutta leipominen on ihan kiva juttu. Ruoanlaitosta voin sanoa suoraan (kuten olen jo varmaan sata kertaa maininnut), että sitä inhoan. Onneksi Kari ajattelee toisin ja pitää meidät hengissä. Eikä vain hengissä vaan tarjoilee oikein kulinaarisia nautintoja!

Leipoisin useimminkin, jos vain ehtisin. Maailmassa on vain niin paljon monia muita mielenkiintoisempia hommia, jotka menevät sen edelle. Porkkanakakku on suosikkini, sillä pidän tästä perunan jälkeen suomalaisille toiseksi suosituimmasta juureksesta tosi paljon. Reseptin olen saanut työkaverilta kauan sitten. Muuntelen ohjetta ja mausteita fiiliksen mukaan. Lisäksi tavakseni on tullut lisätä joka kerta porkkanan määrää ja vähentää vastaavasti rasvaa. Koskahan tulee se kulminaatiopiste, jossa homma ei enää pelitä ja tuloksena on pannukakku? Toivottavasti ei tänään!

Ps. Tuli siitä kakusta ihan hyvää. Rasvan määrä on jo alle puolessa ohjeen tarjoamasta!