Mitä kaikkea sisältääkään biojätepussi? Tähän mielenkiintoiseen kysymykseen törmäsin tahtomatta, kun kiireessä yritin oikoa tekemisiäni. Olin lähdössä ovesta ulos ja yhtäkkiä muistin, että biopussin voisi heittää samalla roskikseen. Nappasin pussukan roskisvaunusta ja heti huomasin, että pohjasta tippuu nestettä. Otin talouspaperia ja laitoin pussin sen päälle kämmenelleni ja taiteilin toisella kädellä kenkiä jalkaani.

Silloin se tapahtui. Rangaistus laiskuudesta, kun en viitsinyt ottaa tyhjää pussia valuvan ympärille: Horjahdin ja pussi putosi kädestäni ja sisältö levisi eteisen matolle. Tietysti sille, vaikka vieressä olisi ollut paljasta lattiapintaakin! Tyrmistyneenä katsoin sotkua, huokasin, eikä auttanut muu kuin ruveta hommiin. Uskomaton siivo ja aikaa meni, ennen kuin matto oli taas käveltävässä kunnossa. Jurppi ja harmitti!  Ei ollut ensimmäinen kerta, kun yritin päästä helpolla ja tuloksena oli puuhaa pidemmän kaavan mukaan.

Mitä se biopussi sitten sisälsi? Kahvinporoja (ja minä en edes juo itse sitä!!), hedelmän- ja perunankuoria, pieni määrä raejuustoa, (joka lattialla tuntui määrällisesti suurentuneen), teepusseja... Ketähän tämäkin luettelo kiinnostaa? Lopetan!