Viikonloppuna seurasin punaisen mopoauton liikkeitä kaupunkimme keskustassa. Kaasujalka oli raskas nuorella kuskilla ja näyttämisenhalu kova. Seuratessani autoa pitempään, sen kuljettaja teki kaikki mahdolliset hölmöydet, mitä nyt tuolla pelillä irti saa. Jäi mietityttämään...

Tänään töissä ikkunasta seurasimme, miten sama kuljettaja ilmeisesti välitunnilla vähän näytti kavereilleen menopeliään: Ajeltiin koulukeskuksen alueella ristiin rastiin, kurvailtiin, luisutettiin autoa kylki edellä ja varmasti hauskaa oli.

Siinä vaiheessa, kun ralli siirtyi alakoulumme ympärille, aloin jo huolestua. Kun poika päästeli koulupihamme vieressä olevaa kevyen liikenteen väylää, minä näin jo punaista. Hetken päästä lähdimme ruokailuun ja kyseisen väylän yli käveli 80 7- 10 -vuotiasta koululaista. Hetken päästä mopoauto oli taas tulossa samaa rundiaan. Minulla oli vielä takki päällä ja siirryin ulos seisomaan keskelle kevyen liikenteen väylää. Poika oli kääntämässä sinne, mutta minut nähtyään tuli toisiin aatoksiin ja jatkoi matkaa tietä pitkin. Haa, taisi tulla alakoulun musiikin tunnit mieleen!

Seuraavasta ralliajosta koulumme ympärillä soitan suoraan poliisille.

Mopoautoiluun pitäisi ehdottomasti olla ajotutkinto suoritettuna. Nuoren 15-vuotiaan käsissä peli on aivan liian vaarallinen. Meidänkin pikkukaupungin keskustassa iltaisin mopoautot päästelevät tuhatta ja sataa ja missä sattuu. Koskahan ensimmäinen kuski pääsee hengestään? Tai viaton jalankulkija?

Sen verran kiukkuinen asiasta olen, että olisin valmis pistämään pystyyn mielenosoituksen mopoautoja vastaan. Tarkemmin ajateltuna päiväunet taitavat olla tärkeysjärjestyksessä kuitenkin ensimmäisenä tällä hetkellä!