Kuorollamme on iät ja ajat ollut tapana vierailla joulun alla sairaalassa ja vanhainkodilla. Tänään oli se päivä. Koulun joulukirkon jälkeen saattelin oppilaat joululomalle ja suljin koulun ovet kahdeksi ja puoleksi viikoksi. Sitten ehdin juuri kotiin syömään ja puolen tunnin kuoron harjoituksiin. Sen jälkeen lähdimme "kierrokselle".

Kummassakin paikassa oli ystävällinen vastaanotto. Seurakunnasta piti olla mukana pappi, mutta hän oli sairastunut, joten vedimme tilaisuuden vähän ex tempore omalla väellä. Ihan hyvä siitä tuli. Laulutkin sujuivat ok. Sairaalassa saimme kahvit ja sitten suuntasimme vanhainkodille. Siellä lauloimme kolmessa paikassa.

Vaikka vähän tökkii lähteä omien joulukiireiden keskeltä kuoron hommiin, niin palatessa tuntuu aina mukavalta: Olen saanut olla tuomassa joulua niille, joille elämä tällä hetkellä näyttää varjoisat kasvonsa. Eräs kuoroystäväni sanoikin kauniisti, että hänelle tämä retki on aina tärkein asia joulussa.

Laulamisten jälkeen olen käynyt kaupoissa ostamassa viimeiset puuttuvat asiat. Huomenna on ruuanlaittopäivä aamusta alkaen. Illalla käymme tervehtimässä vielä Karin vanhempia ja sitten toivottavasti voi keskittyä omaan jouluun.