Uuden vuoden juttuihin kuuluu kalentereiden vaihto. Minulle ei kelpaa mikä tahansa, vaan mietin tarkkaan, millaisen haluan. Ammattijärjestön kalenteri on hyvä päivittäisten menojen kirjaamiseen ja siinä pidän myös pienimuotoista päiväkirjaa. Kirjoitan lyhyesti ylös jokaisen päivän tärkeimmät tapahtumat.

Seinäkalentereita minulla on kaksi: toinen työhuoneessa ja toinen keittiössä. Haluan aina sellaiset, joissa on kunnon kalenterimerkinnät. Ja niitä on yleensä vain suomalaisissa. Lisäksi pitää olla näyttävät kuvat, joita voi käyttää opetuksessa.  :)  (Vaikka kuinka digiaika onkin menossa ja luokassa kaiken maailman vempeleet käden ulottuvilla, joskus haluan kuitenkin näyttää vain ihan vanhanaikaisia paperikuvia.)

Tänä vuonna valitsin itselleni Taidekalenterin, jossa tammikuun kuvana on Gunnar Berndtsonin Morsiamen laulu (1881). Toinen kalenterini on Suomen luonnonsuojeluliiton Luonnonkalenteri. Siinä on todella isot kuvat ja jokaisen kuukauden kohdalla luontokuva sekä kaksi pienempää kuvaa ja vielä pieni kertomus.

Eiköhän näillä pärjää tämän vuoden vallan hyvin!