Eilen kävimme viettämässä syntymäpäivääni hyvän ruoan merkeissä Hirvikartanossa. Matkailutila Hirvikartano tarjoaa "konstailematonta maalaisgourmet-ruokaa" ja lisänä oikeita eläviä hirviä pihapiirissä sijaitsevassa tarhassa. Niitä oli tällä hetkellä 4, joista yksi oli kantava naaras, joka keväällä toivottavasti synnyttää kaksoset.

Meille kerrottiin hirvistä faktaa ja tarinoita, joita oli mielenkiintoista kuunnella. En ole esimerkiksi tiennyt, että uroshirvien sarvista näkee suoraan "mieskunnon" eli testosteronin määrän. Lisäksi oli hauska huomata, että tarhassa oli iso punainen pallo, Australiasta asti tuotu, jolla uroshirvet pelasivat jalkapalloa! Naaras laumanjohtajana ei alennu sellaiseen hulivilitouhuun. Hirvet ovat tilalla "lemmikkejä", joiden tarpeita kunnioitetaan ja niistä pidetään hyvä huoli.

Tila on vanha maalaistalo, jonka pirtissä on ravintola. Seinällä oli iso hirven pää ja komea vanha pirtin muuri takkoineen hallitsi huonetta. Söimme hyvää ruokaa pidemmän kaavan  mukaan. Itse istuin niin, että samalla saatoin katsella, mitä hirvitarhassa tapahtuu.

Varsin hauska synttäripäivä! Oikeat juhlat ovat sitten Karin kanssa yhdessä tuonnempana.