Lankomies kävi hakemassa mökiltä veneensä, joka oli ollut siellä talviteloilla. Samalla vietiin Jytky ( = puukarhu) täältä rivitalon pihasta oikeaan kotiinsa mökille. Se oli viikon aikana ilmeisesti laihtunut, kun tuntui kevyemmältä kuin ostettaessa.

 

Mökillä oli jäät vielä järvessä. Pohjoispää oli jo sulana, kun siellä on matalampaa. Meidän edessä on muikkuvedet ja syvyyttä, joten menee aina pari päivää enemmän, ennen kuin jäät häipyvät. Ranta oli kuitenkin jo leveälti auki. Huomenna voi jo jäätkin kokonaan lähteä. Kuikat mekastivat sulassa ja sukeltelivat rannassa. Minun rakkaat lintuni ovat siis saapuneet!

Ihailin sisällä käteni jälkiä eli siivousta. Kyllä siellä pääsiäisenä ahersinkin! Nyt voi aloittaa mökkikauden vaikka heti, kun on mökki putsplankkina. Lämmintäkin oli. Tekisi mieli siirtyä mökille jo ensi viikolla, mutta en taida vielä ehtiä. Posti tulee sinne 9. päivä, joten siihen mennessä ainakin aion majani muuttaa. Tuskin maltan odottaa!

Huomenna menen haravoimaan ja tutkailemaan kevään ihmeitä. Saa nähdä, saanko munkinpaistajan mukaani. Kari on tehnyt simaa ja munkkeja ison vuoren. En ole ikinä nähnyt niin suuria munkkeja kuin tänään! On niissä syömistä...