Uutisissa näytettiin, kuinka Japanissa kirsikkapuut kukkivat. Kuvat olivat henkeäsalpaavan kauniita. Kaiken siellä tapahtuneen kauheuden keskellä luonto näyttää, miten se jatkaa kiertokulkuaan. Japanilaisille niin tärkeät kirsikankukat suokoot edes pientä lohdutusta sekasorron keskelle.

Meillä kevät jatkaa tuloaan. Viikonlopun aikana näki, kuinka kevät sittenkin edistyy, vaikka olin jo vaipua syvään epätoivoon kaikkialla pursuavan lumen vuoksi. Kyllä se sittenkin sulaa, vähitellen. Viikolle on luvattu lämpöasteita, joten nopeastikin voi maa paljastua.

Tänään töistä tullessa eräässä mutkassa oli asfaltti romahtanut kuopan pohjalle neliömetrin kokoiselta alueelta. Kaista oli eristetty ja miehet sitä koneineen korjasivat. Kukahan raukka oli autonsa siihen ajanut? Ei varmasti selvinnyt ehjin "pellein". Minä siitä myös aamulla porhalsin autoineni, mutta silloin kohta oli vielä kunnossa. Onkohan vesi syönyt altapäin tietä? Koville ottaa tämä kevät routineen ajoväylille, ja kun tietää kuntien köyhät kukkarot, niin huolestuttavalta näyttää. Ei ihme, että autoja rikkoontuu.

Japanissa kirsikankukat, koskahan meillä tuomentertut - tai edes yksi leskenlehti!