... ovat mökkiläiset löytäneet tiensä tänä viikonloppuna. Kaikilla lähimökeillä on vilskettä talven jäljiltä, joten meidänkin rannat ovat heränneet eloon. Minä siellä olenkin yksin kevättä vietellyt.

Keväässä minua viehättääkin se, että saan mökkeillä rauhassa: Ei ole naapureita, ei vesiliikennettä järvillä, vain luonnon rauha ja hiljaisuus. Huumaava lintujen laulu täyttää illat ja sitä voisi kuunnella vaikka kuinka myöhään. Viikko sitten perjantaina kuulin käen kukkuvan ensi kertaa ja se oli taas niin mieleenpainuva hetki.

Tänään olemme olleet koko päivän ystäväpariskunnan rouvan 60-vuotisjuhlissa. Mukavat juhlat järven rannassa kauniissa, hoidetussa, entisen pappilan pihapiirissä. Tuuli oli raivoisa, mutta pihaan pystytetty teltta talon suojassa oli mukava oleskelutila. Ja tietenkin sisälläkin olimme. Nyt on vatsa täynnä herkkuja!

Mukava palata mökille. Huomenna en sieltä liikahda minnekään, paitsi kävellen postireissulle. Ihanaa ilmaa luvattu, joten on kiva viettää sunnuntai kaikessa rauhassa luonnosta nauttien.