Karilla oli tänään reumalääkkeen tiputus Taysissa. Lähdin mukaan ja humputtelin kaupungilla sillä aikaa. Olikin kiva olla kaupoissa jo yhdeksältä aamulla, kun oli niin rauhallista ja parkkipaikankin sai helposti.

Hauska juttu sattui Itsenäisyydenkadulla. Pysähdyimme liikennevaloihin ja huomasimme, että jollain raukalla voi olla juhannus pilalla, sillä kenkäpari killui korkealla johtojen päällä kadun yläpuolella. Liekö ollut nuorten jekkuja! On ollut varmaan mukavaa aamun pikkutunteina kokeilla, kuka saa heittämällä kengät jäämään korkeuksiin. Vai liekö ollut taidetta? Onhan niitä pikkutakkejakin roikkunut kymmenittäin kadun yläpuolella menneenä kesänä.

Ostin sisaren tulevalle "onkipojalle" bodyja ja vihreät kauniit lammaslakanat. Sänkyä ei vielä ole olemassakaan, mutta onhan se hyvä, että lakanat jo ovat hankittuna. Joka kerta tekisi mieli ostaa jotain kivaa, kun vauvan vaatteita näkee. Vielä kolmisen kuukautta pitää tädin tyytyä vaatteiden hipelöintiin, ennenkuin itse vauveli ilmestyy.

Lisäksi ostin Instrusta omien lasien päälle tulevat aurinkolasit. Saa nähdä, tekeekö niillä mitään. En vain jaksa ryhtyä tilaamaan voimakkuuksilla olevia, kun niistä kuitenkin saa pulittaa sievoisen summan. Vanhat on, mutta ne ovat liian heikot lukemiseen.

Kauppahallista ostettiin lihaa ja kalaa ja Sokoksesta perunoita, siikliä. Näyttivät juuri maasta nostetuilta ja hinta oli alkukesän mukainen!

Mökille palatessamme minulla särki päätä. Arvasin, että tästä tulee oikein jytkysärky, ellen ehdi buranan kanssa väliin. Onneksi oli poresellaista, joka auttoi nopeasti. Ehti jo puklaava tunne tulla, vaikka tämä ei mikään aurallinen migreeni ollutkaan. Luojan  kiitos, niitä ei ole tullut enää pariin vuoteen, mutta tämä lievempikin versio osaa olla tosi inhottava. Mistä lie taas tullut?

Suunniteltiin äsken juhannuksen ruokalistaa. Tällä kertaa ei aattona grillata, vaan Kari tekee lammaspataa ja lisäksi on kaalikääryleitä, joita rakastan. Ja mummi paistaa maailman parhaita lättyjä... nam!