Tänään lähdimme puolilta päivin läheiseen kaupunkiin etsimään uutta patjaa mökkisänkyyn. Viettäähän ihminen kolmasosan elämästään unessa, joten patja on aika tärkeä asia, mökilläkin.

Meillä on joka sängyssä joustinpatjat, mutta yhdessä se on jo väsynyt liian lötköksi. Olen muutaman yön siinä välillä nukkunut ja todennut sen erittäin huonoksi ainakin nyt, kun selkä on vieläkin vähän kummallinen. Uusi patja siihen oli siis saatava.

Erilaisia patjoja on vaikka kuinka paljon. Ota nyt sitten selvää, mikä olisi se paras! Kiersimme kolme liikettä, koemakasin varmaan kymmenen erilaista ja viimeisestä sen sitten ostimme. Kävi niin hassusti, että kun halusin jäykemmän, hyvälaatuisen patjan, tässä liikkeessä  juuri sitä haluamaani oli tasan yksi kappale. Malliston kangas oli uudistumassa ja tälle viimeiselle kauppias antoi alennusta 40%! Kun patja oli muutenkin hintava, niin mielihyvin otin alennuksen vastaan. Nyt ei kirpaissut kukkaroakaan!

Patja saapuu joko huomenillalla tai seuraavana. Vanha luvattiin viedä samalla pois, joka oli oikein hyvä asia. Toivottavasti olen tyytyväinen ostokseen, aika näyttää...

-----------------------------------------------------------

Ilta on ollut kaunis ja tyyni. Yhtäkkiä tätä kirjoittaessani alkoi tuulla ja järven takaa nousee mustaa pilveä laajana rintamana: Ukkonen! Saa nähdä, millainen myräkkä syntyy. Taidan laittaa koneen kiinni, vaikkei tämä johdon perässä olekaan.