Tänään olin ahkera heti aamusta ja siivosin. Kyllä sai Nellan karvatkin kyytiä! Kun viimeistä mattoa levitin lattialle, Kari lompsi pihaan. Hän oli ollut kotona yötä ja minä olin yksin mökillä. ( Miehillä on joku sisäinen tutka, jolla ne voivat tähystää, milloin siivoukset ovat ohi!)

Sitten Kari teki ihanaa kuhakeittoa lankomiehen pyydystämästä kalasta. Se oli niin maukasta tilleineen ja sipulinvarsineen, kuhasta nyt puhumattakaan. Oli mukava syödä puhtoisessa mökissä. Syötiin tavasta poiketen sisällä, kun ulkona oli niin tuulista ja vähän viileääkin.

Ruuan jälkeen lähdettiin katsomaan Karin vanhempia. Siellä oli hauska yllätys: Heti terassilla oli vastassa pieni oravanpoikanen. Se istui lattialla ja killisteli meitä. Menimme sisälle ja siellä oli toinen vastassa! Se oli pujahtanut avonaisesta ovesta ja vilisteli pitkin eteistä ja olohuonetta. Suljimme muiden huoneiden ovet ja paimensimme sen pihalle, vaikka se niin suloinen olikin!

Myöhemmin silmäkulmassa vilahti jotain makuuhuoneen puolella. Menin katsomaan ja mikäs siellä hyppi: Oravalapsi pomppi sinne tänne parisängyn päällä kuin trampoliinilla konsanaan! Ikkuna näytti olevan auki, joten sieltä se oli sisään tullut. Ei muu auttanut, kun ryhtyä taas oravajahtiin. Aika helposti se löysi tiensä ovesta ulos. Ikkunat kyllä tarkastettiin sen jälkeen.

Harmi, että kuvat ovat toisessa kamerassa, joka nyt ei ole täällä. Olivat ne oravanpoikaset todella söpöjä!