Aamu valkeni kauniin aurinkoisena. Yö oli aika kylmä ja muistan heränneeni joskus aamuyöstä. Ikkunasta näkyi aivan sumuinen maisema.

Leikkelin vähän ruohoja. Meillä ei täällä mökillä harrasteta koneita ruohonleikkuussa vaan viikate ja ruohosakset ovat ahkerassa käytössä. Jätän välillä niittymäistä maisemaa pihapiiriin, jossa päivänkakkarat, kellot ja apilat saavat rauhassa kukkia.

Päivä oli niin kaunis, että päätin pestä viimeiset matot. Mökin keittiön matot olisi voinut jättää ensi kesään, mutta päätin sittenkin hoitaa homman jo nyt. En yleensäkään pese kaikkia mattoja joka vuosi, niin kuin joillain on tapana. Minä pesen vain likaiset matot ja puhtaita pidetään niin kauan kuin ne puhtaina pysyy.

Pesin ylhäällä nurmikolla vanhan hetekan puolikkaan päällä, jotta likavedet eivät pääse valumaan järveen. Homma oli kivaa ja nopeaa.  Muistan, kuinka nuorena jyystin juuriharjalla väsyksiin asti. Inhosin touhua ja välillä tenniskyynärpää iski. Nyt pesen harjalla kevyesti ja huuhtelen letkulla ja ihan puhtaaksi tulee. Painepesurilla pesusta olen täysin luopunut. Minusta se kulutti mattoja. Ilmeisesti en osannut sitä hommaa tarpeeksi helläkätisesti tehdä. Kaupungissa on lähes kaikki matot valkoisia, joten isot pesetän aina pesulassa.

Kari toi auton katsastusreissulta aivan ihanaa valkosipulihärkää. Grillasimme, tein kermakastikkeen ja oli todella hyvää. Söimme pitkään ja hartaasti.

Vesijuoksua olen harrastanut joka päivä useaan otteeseen. Juoksen ilman vyötä, joka mielestäni on tehokkaampaa. Hidasta on eteneminen, mutta se on hurjan mukava liikuntamuoto. Tänään juoksin kymmenen kuikkaa kaverina.

Nyt pitää vielä hakea matot yön ajaksi katon alle. Aurinko laskee ja illat alkavat jo hämärtyä. Eilen poltin pitkästä aikaa pihavaloja pimenevässä yössä. Lyhdyt odottavat jo kynttilöineen...