Olen aloittanut ruokavalion, jossa olen vähentänyt hiilihydraattien määrää. Omalla kohdallani ei ole kyse mistään karppauksesta, vaan kokeilen ihan huvikseni vähentää hiilihydraatteja jonkin verran aiemmasta.

Yhtenä päivänä ryhdyin miettimään, kuinka paljon syömästäni ruoasta koostuu hiilihydraateista ja ihan kauhistuin! Loppujen lopuksi niiden osuus on nykymaailman suuhunpantavista todella mittava. Alan olla samalla kannalla kuin osa tutkijoista, joiden mukaan suomalaisia ei lihota enää rasvat vaan hiilihydraatit.

Ruisleivän aion pitää jatkossakin ruokavaliossani, mutta vaalean leivän hylkäsin jo kesällä. (Paitsi mitä nyt jouduin syömään mökin kaapista muiden tuomia ja jättämiä jämiä!) Aterialla olen syönyt vain pienen perunan tai sitä vastaavan annoksen riisiä tai pastaa. Kasviksia ahmin viikonloppuna sillä seurauksella, että vatsa meni sekaisin. Tiedän kyllä, että herkkävatsaisena tämä ongelma tulee eteen varsinkin kaaleista ja paprikasta, joita kyllä rakastaisin, mutta mahani ei. Yritän nyt "siedätyshoitoa" eli syön siitä huolimatta, vaikka vähän kipristelee.

Saa nähdä, kuinka kauan jaksan. Olo kyllä tuntuu kevyeltä jo nyt, joten jotain hyvää tästä varmasti seuraa. Nälkääkään en ole yhtään tuntenut, vaikka ateriat ovat olleet hyvin kasvisvoittoisia. Vaikeinta on tietysti herkkusuuna luopua leivonnaisista, mutta ei siinäkään pidä olla aivan ehdoton. Kyllä minä viikonloppuna kylässä yhden leivonnaisen kahvipöydässä söin.

Ans kattoo, kui meikäläiselle matkan varrella käy!