Perjantaina illalla olimme Musiikkitalossa RSO:n joulukonsertissa. Itse talo oli jo nähtävyys: lasia joka puolella ja konserttisalin viinitarhamainen muoto 1704 istumapaikan kera oli vaikuttava. Parasta kuitenkin oli salin akustiikka. En ole missään kuunnellut klassista musiikkia niin vivaihteikkaasti kuin täällä! Akustiikka on suunniteltu akustiselle musiikille ja siinä se tuntuu toimivan aivan loistavasti. Suunnittelija Yasuhisa Toyota on ilmiselvästi onnistunut työssään!

Itse konsertti oli myös hieno. Kuulimme nuoren, valovoimaisen kapellimestarin Santtu-Matias Rouvalin johtamana Sibeliusta sekä joulumusiikkia Pohjolasta ja Keski-Euroopasta tulkitsijana orkesterin lisäksi sopraano Camilla Nylund. Ohjelmistovalinta oli minulle Sibeliusta ja joulua rakastavalle tietekin täydellinen. Karelia-sarja on lapsuudesta lähtien ollut yksi suosikeistani ja joululauluista Det mörknar ute on aina niin puhutteleva.

Suurimman osan konsertista olin aivan haltioituneessa tilassa. Akustiikan loistavuus mykisti! Vieläkin leijailen konsertin jälkitunnelmissa.

Ainut miinuspuoli illassa oli istumapaikkamme. Se oli muuten todella hyvä, mutta korkeanpaikankammoiselle parven ylimmällä "hyllyllä" istuminen tuntui välillä vatsanpohjassa asti. Edessä kun ei ollut muuta kuin pieni rautakaide ja olimme todella korkealla. Pieneltä suunnitteluvirheeltä tuntui myös se, että kenkien kohdalla oli edessä istuvien ihmisten päät, joten potkia ei auttanut. Ehkäpä tämä asia korjataan.

Konsertti tulee televisiosta YLE TV 1:ssä 23.12. klo 19.00 ja uusintana tapaninpäivänä. Taidanpa katsoa silloin vielä uudelleen ja verestellä ihania muistoja!