Luin jostain maininnan, että neulominen (=kutominen puikoilla) on huumetta aivoille. Allekirjoitan sen täysin. Tämän talven aikana on syntynyt pitkälti toistakymmentä paria villasukkia ja muutamat säärystimetkin.

Koen, että neulominen on oivallista pään tyhjennystä. Voi vain "päästellä menemään", ajatukset voivat harhailla missä lystää ja neulomistuokion jälkeen on jotenkin seesteisempi olo. Tosin tällainen loppuunsaattaja voi unohtua neulomaan silloinkin, kun pitäisi jo olla peitot korvissa Nukkumatin mailla!

Neulominen on ainoa käsityö, jota harrastan. Osaisin kyllä tehdä käsilläni muutakin, mutta inhoan keskeneräisiä asioita. Villasukat ovat juuri sopiva työ, joka valmistuu nopeasti. Aina välillä joku kyselee, miksen tee vaikka lapasia tai villapaitaa. En oikein tiedä vastausta itsekään. Ne ei vain kiinnosta! En voisi kuvitella elämää ilman villasukkia, mutta lapasista tai villapaidoista en ole mitenkään riippuvainen. Se on varmasti yksi syy.

Työkaverini kertoi, että tarvitsisi villasukat ainokaistensa seuraksi. Toin kouluun pussin sukkia, joista muutama muukin löysi tiensä uuteen hyvään kotiin. En ole koskaan ajatellut myyväni tekemiäni sukkia. Kova paikka oli, kun väkisin työnnettiin käteen pieni korvaus niistä. Olisin mielelläni ihan vain antanut ne. Nykypäivän ihmisille on vain niin vaikeaa ottaa mitään vastaan ilmaiseksi. Olen itsekin vähän taipuvainen tähän.

Nyt on työn alla mustat säärystimet. Ihanaa, kun tällä viikolla on arki-illat vapaita, joten voi hyvällä omallatunnolla vaikka vain neuloa... ja neuloa...