Viime viikolla sain vakuutusyhtiöltäni vakuutuskirjan tälle vuodelle. Katselin sitä iltateetä juodessani ja yhtäkkiä huomasin, että siitä puuttuu kaikki autoni vakuutukset. No, en vielä sillä hetkellä asiaa juuri hätkähtänyt, mutta kummasti se jäi vaivaamaan mieltäni.

Vähän ajan päästä mieleeni putkahti ajatus: Jospa jostain syystä autovakuutukseni eivät olekaan kunnossa! Mitä enemmän asiaa mietin, sitä todennäköisemmältä juttu tuntui, kun vakuutuskirjakin niin kertoi. Kylmä hiki alkoi kohota otsalleni ja kaivoin vakuutusyhtiön numeron esiin.

Ei tarvinnut jonotella yhtään. Ystävällinen miesääni vastasi, tarkisti tietoni ja kertoi: "Autovakuutuksesi on katkaistu marraskuussa 2010, koska olet luopunut autostasi. Ilmoitus on tullut Trafilta." Tämän kuultuani meinasin saada sydärin. Että siis mitä? Mies kärsivällisesti selitti asian uudelleen. Minä puolestani selitin kauhunsekaisella äänellä, että auto on ollut minulla vuodesta 2006, joten olenko ajanut ilman vakuutuksia viime vuoden. Mies sanoi, että siltä näyttää, mutta kuulostaa kummalliselta, kun kerta tieto auton myynnistä on väärä. Hän lupasi selvittää asiaa ja soittaa myöhemmin.

Olin ihan pökerryksissä. Jos siis olisin ajanut autoni pellolle viimeisen 15 kuukauden aikana, minulla ei siis olisi ollut vakuutusta. Kauheaa!  Tajusin myös, että olinkin miettinyt jossain vaiheessa pientä vakuutusmaksuani. Laskut ovat kuitenkin automaattisessa maksussa, joten en asiaa kummenmmin vatvonut. Ajattelin, että tulevat useammassa erässä vuoden mittaan.

Myöhemmin vakuutusyhtiön virkailija soitti ja kertoi, että ovat saaneet Trafilta väärän ilmoituksen. Katsastusasema on siis toiminut virheellisesti. Auton rekisterinumeron perusteella kaikki näyttää olevan kunnossa: Olen omistaja ja liikennevakuutus olemassa, vaikka ei maksettu. Vakuutusyhtiössä ei todellakaan ole ollut autooni liittyviä vakuutuksia viimeisen 15 kk aikana, joten laskujakaan niistä ei ole minulle voinut tulla.

Virkailija Ifissä oli todella ystävällinen. Laittoi vakuutukset kuntoon heti ja vakuutti, että jos onnettomuus olisi tullut kohdalle, liikennevakuutus olisi korvannut vastapuolen vahingot, koska vakuutussotku ei ole johtunut minusta. Kun kaskoa ei kuitenkaan ole ollut, olisin ehkä saanut oman autoni  korvaukset vasta oikeuskäsittelyn kautta. Huh! Onneksi mitään ei ollut sattunut. Liikennevakuutuksen joudun takautuvasti maksamaan viime vuodelta.

Perjantaina keräsin helmani ja kävin vähän juttelemassa katsastusasemallamme. He pyörittelivät silmiään ja ihmettelivät. Lupasivat selvittää asian, mutta rivien välistä luin, että olivat sitä mieltä, että tämä on vakuutusyhtiön sotku. Ei kyllä voi olla, sillä Trafille tämä ilmoitus on tullut katsastuskonttorista. Joku painanut väärää nappia!

Mielenkiintoista odottaa, mitä selviää...