Lähdin koulun jälkeen viikonlopun viettoon tänne maalle. Illansuussa piti käydä ruokakaupassa 7 km päässä ja samalla päätimme käydä katsastamassa muutaman lintupaikan.

Pienen joen sulasta löytyikin parikymmentä laulujoutsenta. Voi, miten upeita ne olivat! Pareittain niiailivat toisilleen ja olivat niin keskittyneitä omiin puuhasteluihinsa, etteivät meistä juurikaan välittäneet, kun niitä sillalta 10 metrin päästä kuvattiin.

Ajelimme lisäksi suurelle peltoaukealle. Se oli vesisateen ja sumun tuhraama. Ajattelinkin, ettei siellä mitään siivekkäitä näe, mutta yksi lintuparvi pyrähti näköpiiriin. Pyrstöt keikkuivat ja pienet jalat kipittivät: Västäräkkejä kymmenkunta! Eipä ole siis kesään lorun mukaan kuin vähäsen aikaa.

Eilen näin ensimmäiset lokit. Ne kruunasivat kauniin kevätpäivän, vaikka vähän huvittikin, että niin arkisista linnuista voi tulla iloiseksi.

Osa ystävistä on siis palannut ja kevät vauhdissa, ihanaa! Huomenna menen katselemaan lintuja uudelleen ja sunnuntaina pitää hakea kiikarit mökiltä mukaan. Sille päivälle on luvattu aurinkoista, joten ei tiedä, mitä kaikkea mielenkiintoista luonnossa näkeekään!