Pääsiäisen aikaan sain yhden hyvän ja hyödyllisen työn tehtyä: Ompelin sisarentyttärieni partioasuihin merkit kiinni, jotka olivat odottaneet kiinnittämistä jo pitempään.

Partiolaiset ovat kuuluja erilaisista merkeistä, joita kiinnitetään partiopukuun. Osa laitetaan huiviin, osa puseroon. Merkkejä saadaan myös suorituksena erilaisista puuhista ja kaipa leirimerkkejäkin on olemassa. (En ole kovin hyvin perillä näistä!)

Joka tapauksessa sisarentytöillä oli kolmisentoista merkkiä kiinnitystä vailla. Nuorempi oli muuttanut sudenpennuista seikkailijoihin, joten vanhat merkit piti ottaa pois ja uudet laittaa tilalle. Merkkejä on ommelleet niin isä kuin äitikin, välillä onnistuen, välillä huomaten, että esim. hiha oli samalla mennyt umpeen! Nyt oli mitta heillä siinä puuhassa täysi, joten minä sain ryhtyä hommiin.

Partio on hieno harrastus! Isäni oli jo aikoinaan partiolainen ja nyt tytöt jatkavat Matti-vaarin jalanjälkiä. Mielelläni ryhdyin tyttöjä auttamaan. Ompelin koneella kaikki merkit, jotka suinkin kykenin ikivanhalla Singerilläni kiinnittämään. Koneella ei kuitenkaan saa kapeaan hihaan ommeltua, joten osa merkeistä piti ommella käsin. Anna auttoi ompelemalla muutamia ja Emma purki vanhat pois. Välillä syötiin pääsiäiskarkkeja ja taas jatkettiin. Samuel 7 kk oli päällysmiehenä ja komensi äitinsä sylistä meitä muita.

Kolme tuntia hommassa meni niin että hurahti! Paidat ja huivit näyttivät hienoilta, kun kaikki merkit olivat paikoillaan. Kyllä nyt kelpaa lähteä kesäkuussa leireilemään Keski-Eurooppaan. Ja tuomisena sieltä on - tietenkin lisää kiinnitettäviä merkkejä!!!