Television katselu ei kuulu lempiharrastuksiini. Katselen yleensä uutiset ja sitten satunnaisesti jonkun elokuvan. Poikkeuksen tekee torstai.

Tänään oli siis televisioiltani. Ensin katselin Kotikadun, sitten uutiset ja lopuksi tuli mieliohjelmani House. Nautin suunnattomasti sarjan huumorista. Lisäksi empatiakyvytöntä, epäsovinnaista, jopa pirullista lääkäriä esittävä Hugh Laurie tekee sarjassa mainiota näyttelijäntyötä.

Hugh Laurie on monilahjakkuus. Alunperin antropologian loppututkinnon yliopistossa suorittanut näyttelijä lisäksi ohjaa, säveltää ja on kirjoittanut kirjoja ja artikkeleja. Lisäksi hänellä on myös urheilijan tausta.

Olen aina mielenkiinnolla seurannut televisiossa näytettyjä leikkauksia. Silloin kun vielä kissat olivat osa elämääni, halusin aina eläinlääkärissä olla vierestä seuraamassa kaikki kissoille tehdyt toimenpiteet, mm. leikkaukset.  Minua kiehtovat monet lääketieteen asiat ja olisin voinut kuvitella opiskelevani lääketiedettä vain omaksi ilokseni. Silti ammattina esim. saairaanhoitajan tai lääkärin työtä en olisi voinut kuvitellakaan.

Kiinnostus lääketiedettä kohtaan on kai yksi syy, miksi Housea seuraan. Onhan siinä myös ihan oikeaa tietoa sairauksista jutun juurena. Sitten on tietenkin myös mielenkiintoinen päähenkilö, joka ratkoo vaikeimmat tapaukset ja keinoja kaihtamatta tekee mitä tahansa saadakseen potilaansa pysymään hengissä. Silloin tällöin päähenkilöstä pilkahtava haavoittuvuus myös vangitsee katsojan.

Taitavasti tehty sarja ja sangen kiehtova tohtori! Ihanaa, että sarja taas tauon jälkeen palasi ohjelmistoon.