Minä ja pörriäiset olemme viettäneet ensimmäistä lomaviikkoa. Kovasti on ollut puuhaa: srk:n juhlaa, äidin vientiä tutkimuksiin ja sisarenpojan hoitoa. Oikeastaan eilen oli ensimmäinen päivä, jolloin ei ollut kalenterissa mitään. Oikein huolestuin aiemmin, kun huomasin, että ensimmäiselle lomaviikolle osuu monenlaista puolipakollista puuhastelua. Minusta loman pitää olla sellainen, että kalenterissa ei ole mitään merkintöjä ja aamulla voi päättää, mitä päivä tuo tullessaan. Onneksi opettajan työssä loma on niin pitkä, että ei syytä huoleen, vaikka ensimmäien viikko olisikin puuhaa täynnä!

Tänään lähdin torille. Pikkukaupunkimme perjantaitori on vilkas ihmisten kohtaamispaikka ja runsaasti myyjiäkin on aina esittelemässä tuotteitaan. Ostin tällä kertaa pelkästään kukkia: 30 samettiruusua. Ne on nyt laitettu mökin pihamaalle orvokkien seuraksi. Olen niin "tylsä" tyyppi, että kesäkukkien pitää olla vain keltaisia tai valkoisia väriltään. Punaiset ym. väärän väriset joutuvat huussin verannalle koristeeksi!

Päivä oli ihana, mutta hyttysiä on runsaasti. Meillä on suhteellisen kuiva mökkirinne, mutta alkukesästä ötököitä kyllä esiintyy riesaksi saakka, kun tuuli oli heikkoa. Kukkia istutellessani piti laittaa pitkät housut ja kesätakki päälle. Sääennuste lupaa sadekuuroja pitkälle ensi viikkoon, mutta ei haittaa. Loma on loma, vaikka mitä taivaalta putoilisi!