Eilen olimme kuuntelemassa musiikkijuhlien mestarikurssilaisten konserttia. Se oli sangen mielenkiintoinen, sillä nyt soittivat oppilaat, joiden kurssia olin perjantaina seuraamassa. Lisänä oli vielä monta muuta pianistia.

Kaikista hienoin oli mielestäni Franz Lisztin Kuolemantanssi- Totentanz - Danse macabre, jonka soitti nuori Ilmari Lehtonen (s. 1990). Hän on Turun musiikkiakatemian kasvatti, osallistunut jo lukuisille pianon mestarikursseille ja pitänyt useita omia konsertteja. Kuoleman- tai kalmantanssissa, kuten sitä myös kutsutaan, säestäjänä toimi Yang Liu, joka on Juilliard Schoolin oppilas. Kappale soitettiin siis kahdella flyygelillä. Olen kuullut teoksen useasti eri taiteilijoiden soittamana.

Vihan päivä kauhistavan, virren 158  teema kuului selkeästi moneen otteeseen. Tämä keskiaikainen sävelmä oli siis Lisztin tiedossa. Hans Holbeinin puupiirros aiheesta on ollut ilmeisesti myös osaltaan tämän teoksen innoittajana. Teos sisältää julmaa sointia, mutta myös kauniita, seesteisiä hetkiä. Teos on koskettava ja Ilmari Lehtonen soitti sen upeasti! Kyllä me taputettiinkin!!!

Tänään on taas Virtuoosit irti - uusi sukupolvi- konserttisarjan toinen osa. Tarkoituksenani on mennä myös sitä kuuntelemaan. Ensi viikolla on viimeinen osa tästä konserttisarjasta.

Ps. Blogini kuvat puuttuvat. Johtuu Vuodatuksesta, ei minusta. Asiaa korjataan...