Tämä vanha, mökillä lasten käsissä kulunut Haavion, Tynnin ja Hinkkasen (1957)  Kultainen aapinen on meillä mökillä ollut tärkeä kirja. Sitä olen lukenut minä ja sisareni pienenä ja nyt sitä lukevat hänen lapsensa.

Koulu alkoi tänään. Eilen oli suunnittelupäivä ja jo parina päivänä sitä ennen kävin tekemässä hommia koulussamme. Aina kesän jäljiltä on jotkut asiat rempallaan tai väärin hoidettu, joten on paras käydä hyvissä ajoin niitä parsimassa. Muun henkilökunnan on kiva aloittaa, jos edes päällisin puolin kaikki näyttää valmiilta töiden aloitukseen.

Olihan noita oman luokan hommiakin ihan riittävästi. Toissa yönä tulin koulusta vasta puoli yhdeksän jälkeen illalla ja jatkoin vielä kotona. Ehdin nukkumaan vasta yhdeltä yöllä. Eilen lähdin töistä "jo" klo 17.30. Aamuisin olen kipittänyt paikalle jo kahdeksaksi.

Tänään tulivat oppilaat: Pienet ekaluokkalaiset innokkain ja jännittynein ilmein, isommat kaikentietävinä konkareina! Minä sain 16 suloista eppua ja ensimmäisen päivän jälkeen voin sanoa, että edessä on ihana vuosi. Pieni luokka, todella mukavat oppilaat ja vanhemmat!

Koulun tapoja opeteltiin, laulettiin ja leikittiin. Aapislaatikkoa etsimme Hukka-Uunon jäljiltä ja löytyihän se kahden tarkkasilmäisen oppilaan toimesta. Ihasteltiin uusia kirjoja ja tutustuttiin päähenkilöihin.

Mukava päivä oli, ainakin opella!