Tänä viikonloppuna olemme pitäneet mökkikauden päättäjäisiä: Kynttilöitä ja soihtuja on poltettu niin sisällä kuin ulkona, on syöty hyvää, ulkona tehtyä ruokaa ja nautittu kauniista ilmasta. Syömme täällä mökillä aina verannalla, jos vain mahdollista ja tänään hiipi ajatus mieleen, että nautitaankohan nyt ulkona viimeisiä kertoja tänä kesänä.

Mökkipaikkakuntamme vesijohtovesi sisältää tällä hetkellä kolibakteereita. Tänään annettiin kehoitus keittää vettä. Meillä on mökillä vanha kaivo, mutta emme pitkään aikaan ole ottaneet siitä vettä, sillä se on kovin rautapitoista. Tuomme veden kanistereissa ja perjantaina unohdin ottaa vettä rivitaloltamme, jossa siis on keittokehoitus voimassa myös, samassa kunnassa kun ovat. Onneksi unohdin, sillä muuten olisimme juoneet vettä autuaan tietämättöminä iltapäivään asti.

Tänään piti sitten lähteä hakemaan vettä pidemmältä asti eli 20 km päässä olevalta lähteeltä. Halusin ehdottomasti kunnollista enkä mitään keittorumbaa! Toivottavasti vesi puhdistuu pian. Kaupunkikodissa on onneksi vesi ok.

Joutsenet ovat viihtyneet läheisellä lahdella iltahämärissä. Ne lepäilevät karilla, joka on juuri ja juuri pinnan alapuolella.



Naapurin Eero tuli puolenpäivän maissa varottelemaan, että aikoo ampua muutaman uudesta vuodesta jääneen raketin illalla. No, tuskin me olisimme säikähtäneet, sillä lehdissä on ollut juttua raketeista venetsialaisia juhlistamassa. Tosin tältä rannalta ei aiemmin ole paukuteltu! Otimme muutaman kuvan, mutta jalustaa ei ollut täällä mukana, joten kuvat jäivät aika hassuiksi.

 

Pihalla kukkivat vielä samettiruusut komeasti. Ne kestävät melkein pakkasille asti. Jäävät tänne kukoistamaan, kun minä viikon päästä muutan takaisin kaupunkiin. Haikeaa...