Tulin juuri kuoron harjoituksista. Naislaulajissa harjoittelemme jo täyttä häkää joululauluja joulukuun puolessa välissä olevaan jouluiseen kirkkokonserttiin. Tuntuuhan se vähän hassulta, mutta kerrankin ihanaa keskittyä vain yhteen esiintymiseen. Kirkkokuoron puolella on monta tilaisuutta syksyn aikana, joihin osallistumme, joten usein on vähän keskeneräinen olo, kun lähdetään "esiintymään".

Tänään harjoittelimme erityisesti äänetöntä hengitystä ja luontevaa laulutapaa. Puskeminen oli kiellettyä! Meillä oli myös väliajalla arpajaiset. Oli minun vuoroni viedä arpajaisvoitto, sillä viime kerralla voitin sukat (Ihanat villaiset mustat! Juuri sopiva voitto tällaiselle villasukkafriikille!). Vein syksyisen kukkakimpun ja kaksi kynttilää.

Laulaminen on aina virkistävää, vaikkakin usein ottaa ihan voimille, jos on paljon uusia stemmoja harjoiteltavana. Laulan kolmiäänisissä väliääntä tai neliäänisessä toista sopraanoa. Se on ihan mukavaa. Saa olla skarpimpana kuin pelkkää sopraanoa laulaessa. Korva kehittyy ja saa enemmän haastetta. Äsken vielä kotona pianon kanssa piti tarkistaa muutaman laulun stemma, kun jäi hiukan epävarmaksi harjoituksissa.

Lauloin naiskuorossa 90-luvulla, mutta jäin pois muistaakseni - 96. Silloin oli niin monta kuoroa, että yhdestä oli luovuttava. Aina olen kuitenkin haikaillut takaisin, ja kun harjoituspäivä muuttui minulle sopivammaksi, päätin aloittaa uudelleen. Oli mukavaa, kun otettiin niin avosylin vastaan! Suurin osa oli ihan tuttuja laulajia.

Töissä oli tänään kiire päivä: valokuvaus! Jotenkin inhoan sitä, mutta kuvat saatiin ja sitten oli kiire vaihtaa puolilta päivin toiseen kouluun. Opetan siellä loppupäivän (3 h) musiikkia. Koulun jälkeen pesin kaksi koneellista pyykkiä. Mökin pyyhkeitä suurin osa. Nyt pitäisi muistaa hakea alhaalta pesuhuoneesta pois osa kuivumasta. Loput onkin omassa pesuhuoneessa.

Huomenna on taas kiire päivä töissä: välituntivalvontaa koko päivä ja neljä tuntia käsitöitä! Sen jälkeen mökille Nellan kanssa.