Kiireisen alkuviikon jälkeen suunnittelin eilen meneväni päiväunille, kun töistä vihdoin kotiudun. Toisin kävi! Olin tuskin ulko-oven sulkenut, kun ovikello soi ja siellä oli naapurini kauhuissaan: Vesijohdoista tulee kuulemma ruskeaa vettä!

Onneksi minua varoitettiin. Olisin ehkä kulauttanut kurkkuuni tai laittanut ruuan sekaan vettä sen kummemmin tutkimatta. Ja toden totta, vesi oli kuin teetä! Kupin pohjallekin laskeutui paksusti sakkaa. Yäk! Kamalan näköistä.

Päiväunien sijaan ryhdyin soittelemaan ja ottamaan selvää, mikä samentumisen aiheuttaa. Vesilaitokselta kerrottiin, että yksi säiliöistä (?) oli tyhjentynyt vahingossa ja kestää jonkin aikaa, kunnes vesi taas kirkastuu. Vedessä ei "kai" pitäisi olla bakteereja!

Tiedotin naapureille ja lähdin hakemaan kaupasta pullovettä rankkasateessa. Kun tulin kotiin, oli jo liian myöhäistä ryhtyä päiväunille.

Netissä kaupunkimme vesilaitoksen sivuilla ei ole asiasta ollut halaistua sanaa vielä tähän päivään mennessä, ei myöskään paikallislehdessä. En oikein ymmärrä tiedotuspolitiikkaa. Luulisi, ettei kauheasti aikaa vie kirjoittaa asiasta lyhyt tiedote. Ehkä vesilaitoksella puhelinkin soisi sen jälkeen vähemmän. Mietiskelen, miten asia hoidetaan, jos vedessä ihan oikeasti olisi bakteereita. Taitaisi sitäkin tietoa joutua odotelemaan niin kauan, että jommasta kummasta päästä jo meikäläisellä kuplisi yli ja sängynpohja kutsuisi. Surkeaa tiedotusta näyttää olevan!

Vesi on nyt jo kirkasta, mutta juon sitä vasta huomenna, varmuuden vuoksi.