Sisareni perheessä tehdään rakennushommia. Pienen pojan syntyminen viime syksynä sysäsi vauhtiin pitkään pohditun ajatuksen: Viisihenkinen perhe tarvitsee lisää tilaa, joten kahden auton autotallista voisi tehdä huoneen.

Vanhan talon lämmin autotalli on rakennettu 70-luvun kapeille autoille. Pitkään aikaan siellä ei ole kahta autoa säilytetty, sillä nykyajan isot menopelit vievät paljon tilaa. Heilläkin on 7-hengen tila-auto toisena, joten ratkaisu tehdä autotallin  yhdestä osasta huone oli helppo.

Viikon alussa alkoi remontti. Nyt on vanhat rakenteet purettu, uudet ovet ja ikkuna paikoillaan, sähköjä vedelty ja seinäkin osaksi rakennettu. Nopeaa toimintaa! Vanhin tytär saa huoneen itselleen ja on aktiivisesti ollut suunnittelemassa huoneensa ratkaisuja. Minäkin olin eilen pähkäämässä kaappien paikkoja, jotta pistorasiat tulevat oikeille kohdille.

Uuden rakentaminen on aina jännittävää. Jokin asia ihan varmasti tulee takkuamaan vielä, ellei nyt olisi niin hyvä tuuri, että uusien ovien vialliset lukot olisivat olleet se tämän projektin kämmi. Lukot korjattiin onneksi tehtaan toimesta välittömästi, josta pisteet ikkunafirmalle.

Rakennusvirheistä puhutaan niin paljon, että ihan kammottaa ajatella isompaa rakennusurakkaa. Mistä ihmeestä rakentajat ammentavat kaiken tiedon ja taidon? Vaikka rakentaisi "avaimet käteen" -periaatteella, valvomisessa on ihan tajuton homma. Muistanpa kollegani, joka sai eräänä aamuna rakennukselleen talonsa ikkunat ja ovet, joiden maali oli vielä märkää! Eihän siinä auttanut muu kuin ryhtyä tappelemaan firman kanssa.

Onneksi tämä meidän suvun huoneprojekti on varsin pieni ja yksinkertainen. Silti siinäkin on monta ja jotain, jotka voivat mennä pieleen, jos huonosti käy. Pidän peukkua, ettei niin tapahtuisi! yes