Tampereen aluepelastuslaitos aloitti vuonna 2005 Tulikettu-turvallisuuskoulutuksen peruskoululaisille. Koulutus on suunnattu eskarilaisille, 2., 6. ja 8. -luokkalaisille oppilaille. Tänään oli minun luokkani vuoro.

Tokaluokkalaiset olivat kovin innoissaan erilaisesta päivästä. Koulutus kesti kaksi oppituntia. Toisella tunnilla käytiin läpi vaaratilanteita ja niistä ilmoittamista aluehälytyskeskukseen. Jälkimmäisellä tunnilla sitten harjoiteltiin soittamista 112-numeroon ihan oikeasti. Luokassa oli puhelin, josta jokainen vuorotellen soitti "hälytyskeskukseen", joka todellisuudessa oli seinän takana varastossa oleva toinen kouluttaja. Tunne oli kuitenkin sama kuin oikeaan keskukseen soittamisessa. Oppilaita selvästi jännitti, mutta puhelut sujuivat hienosti.

Päivän läksy oli käydä perheen kanssa läpi vihkosen avulla kodin vaaran paikkoja. Huomenna vielä jatketaan asian käsittelyä koulussa.

Upeaa koulutusta! Tämä päivä jätti varmasti jälkensä oppilaiden mieliin, ja jos oikea onnettomuustilanne tulee, on varmaan helpompi soittaa hätänumeroon ja antaa asialliset tiedot. Olin toista kertaa itse mukana juuri kakkosluokan koulutuksessa ja taas kerran vakuutuin siitä, miten hienoa työtä palomiehet tekevät.

Suuret kiitokset!