Uutisia on tänään ja eilen hallinnut tietovuoto. Krp:n sivut kaatuivat, kun ihmiset kävivät tarkastamassa, löytyykö listalta oma etunimi ja syntymäaika. Nyt lista on annettu myös tiedotusvälineille näiden tietojen osalta ja poliisin Facebookistakin se löytyy. Jos löytää omansa listalta, voi paikallispoliisilta käydä tiedustelemassa, olenko se todella minä vai joku saman etunimen ja syntymäajan omistava.

Ihan hyvä juttu, että voi käydä tarkistamassa, ovatko minun tietoni vuotaneet julkisuuteen. Itse olen todella tarkka omista tiedoistani. En hetun loppuosaa anna minnekään noin vain ja silppuri on kovassa käytössä paperilaskujen osalta. Pankkikorttimaksujen kuititkin revin ennen hävittämistä.

Tiedä sitten, kuinka monessa rekisterissä minäkin olen eri tietojeni kanssa! Ja  millaisia tietoja minusta on dokumentoitu? Nykyaikana tavallinen työssäkäyvä ihminen joutuu pakostakin antamaan henkilötunnustansa sinne ja tänne. Jopa kansalaisopiston piiriin ilmoittautuessani piti antaa koko henkilötunnus. En loppua kirjoittanut, vaikka nimenomaan pyydettiin. Eipä kukaan ole kysellyt perään tietojeni puuttumista!

En omaa nimeäni onneksi tietovuotolistalta löytänyt, lähipiiristä kuitenkin yksi löytyi. Laitoinkin hänelle viestiä, että menee poliisille asian tarkistamaan. Jos täsmää, omia laskuja täytyy todella tarkkaan seurata jatkossa. Rikolliset osaavat varmasti hyödyntää tällaiset tilanteet. Kurja juttu!