Tänä vuonna paluu arkeen joululoman jälkeen sujuikin aika vikkelästi: Tänään on jo paiskittu töitä koko päivä! Monet koulut palaavat lomalta vasta loppiaisen jälkeen. Niin mekin teimme viime vuonna. Nyt oli sivistyslautakunta viisaudessaan päättänyt lomamme lyhyeen.

En oikein ymmärrä logiikkaa, jonka mukaan toukokuussa meillä on kaksi pidennettyä viikonloppua vapaata, jotka molemmat sisältävät 4 vapaapäivää. Toukokuussa sitä jaksaisi töissä ihan sen varjolla, että tietää loman olevan jo ovella. No, ehkä toukokuussa olen eri mieltä asiasta.

Ensi lukuvuoden työajat lyötiin lukkoon ennen joulua. Vuoden päästä saamme taas pitkän joululoman, mutta koulu alkaa elokuussa jo 8. päivä meillä opettajilla ja lapset tulevat 9.8. Silloin varmaan ihanat helteet osuvat elokuulle, kun me jo hikoilemme luokissa. :)

Päivä oli hektinen, vaikkakin ihan mukava. Sieltä se työrutiini taas luokasta löytyi! Lapset olivat rauhallisia loman jäljiltä ja innokkaasti aloittamassa ryhmätyötä Suomen kaupungeista. Vaakunoita ja karttoja piirreltiin, nähtävyyksiin tutustuttiin ja huomenna jatketaan. Sopuisasti työskenneltiin eikä työn äänikään kohonnut liian suuriin desibelilukemiin. Tuntui olevan mieleinen homma!

Nyt huokaisen vähän ja sitten lähden kuoron harjoituksiin.