Töiden jälken pakkasin kimpsut ja kampsut ja lähdin maalle viikonlopun viettoon. Poikkesin ensin hakemassa kameran mukaani "puolimatkan krouvista" ja jatkoin sitten mökille. Eväänä oli täytetty ohukainen ja mehua.

En ollut kolmeen viikkoon käynyt katsomassa kevään edistymistä, joten oli mukava katsella mitä aurinko oli tehnyt. Katot olivat jo melkein lumettomat ja kaikki polut olivat suurentuneet leveydeltään kaksinkertaisiksi. Mökkien seinustoilla oli lumi sulanut ja pälviä oli rinteessä.Rannassa jäät olivat halkeilleet ja raoista näkyi mielenkiintoisia jäämuodostelmia:Istuin ylämökin rappusilla, nautiskelin maisemasta ja täytetystä lettusesta, kuuntelin kauempaa joutsenten ääniä ja haikailin lumien sulamisesta. Syötyäni lapioin katolta pudonneet lumet alamökin rappusilta ja kuvasin kauniita luonnon yksityiskohtia.Kävelin puolisen kilometriä autolle ja tutkin ketun jälkiä. Se oli haistellut sisareni Nella-koiran  jälkiä tai muuten vain kulkenut tiellä samoissa kohdissa. Käpytikka naputteli tarmokkaasti keloa tien vieressä eikä välittänyt minusta mitään.

Sitten hurauttelin tänne maalle. Kari oli käynyt kyläkioskilta hakemassa pizzaa ja ilta sujui varsin leppoisissa merkeissä. Huomenna taitaa olla kurja ilma räntäsateineen, joten voi hyvällä omallatunnolla vain laiskotella!