Norjan traagiset tapahtumat ovat vieläkin olleet uutisissa pääosissa. Nyt kuitenkin alkaa jo tuntua siltä, että asialla "mässäily" saisi riittää. Ei tunnu uhreja kunnioittavalta, että jokainen ajankohtaisohjelma ja lehden toimittaja yrittää aisasta repiä vielä jotain uutta. Oikeuslaitos hoitakoon tehtävänsä ja uskon, että se hoitaa asian hyvin päätökseen.

Somalian jo viikkoja jatkunut nälänhätä  tuntuu myös niin pahalta. Puolet asukkaista on hätäavun tarpeessa eli 5 miljoonaa ihmistä. Kaikkiaan 15 miljoonaa Itä-Afrikassa on vaarassa nääntyä nälkään. Kuvat kärsivistä lapsista ovat riipaisevia, varsinkin, kun maailmassa ruokaa kyllä riittäisi, jos se jaettaisiin tasaisesti. Tänään luin myös netistä, että Itä-Afrikan kuivuudelle on ratkaisu, jos sitä vain haluttaisiin toteuttaa.

Tänään on uutisia tullut Etelä-Korean rankkasateista ja maanvyöryistä. Olemme niin etuoikeutettuja täällä Suomessa, kun saamme elää rauhassa ilman suuria luonnonmullistuksia. Meidän ukkossateemme ja myrskymme ovat vain kalpea aavistus siitä, mitä joissain maissa saadaan jatkuvasti kokea.

Omaatuntoaan voi rauhoittaa. Niin vähäpätöiseltä kuin se tuntuukin, hiukan lohtua voi saada tekemällä lahjoituksen katastrofijärjestöille. Kirkon Ulkomaanavun kautta laitoin omat roponi Somaliaan. Onpa edes jotain tullut tehdyksi asian suhteen!