Mökin siivousurakka saatiin tänään päätökseen. Kyllä nyt on käännetty ja puunattu joka paikka! Vaikka huomispäivänä sinne voisi muuttaa kesäksi. Alamökki jäi vielä hamaan tulevaisuuteen, mutta sen ehtii myöhemminkin.

Talven jälkeen on mukava (!) siivota oikein perusteellisesti. Tänä keväänä ilmalämpöpumppu oli ensimmäistä kertaa lämmittämässä ja poistamassa talven kosteuksia ja olenkin ollut todella tyytyväinen. Ensimmäisen lämmityspäivän jälkeen mökissä oli kuin huonosti lämmitetyssä saunassa, mutta nopeasti ilma kuivui. Lattiat ovat vielä viileähköt, mutta villasukkiahan riittää...

Kun viimeinenkin matto ja pöytäliina oli paikoillaan, menin heittämään talviturkin. Yhtenäinen jääkansi peitti vielä järven, mutta  rantaviiva oli auki kolmen metrin verran ja siihen pulahdin. Olihan vesi hyytävän kylmää! Aina tulee ensimmäistä kertaa uimassa sellainen tunne, että jalat jäätyvät pohjaan. Eipä koko homaa uimiseksi voi kutsua - kastelemassa kävin kaulaani myöten.

Nyt on minulle "kesä" virallisesti alkanut. Minähän päivänä pakkaisin muuttokuorman ja siirtyisin kokonaan mökkihöperöksi? Viimeistään ensi viikonlopuksi!