Sunnuntai menossa. Kirkossa käynnin jälkeen oli Kari hävinnyt omille teilleen  - juhlimaan! Kyläyhdistys täyttää tänään 30 vuotta ja heillä on juhlakokous. Sen jälkeen on konsertti, jossa soittaa mestaripelimanni orkesterinsa kanssa. Minä en sinne lähtenyt. Toivottavasti on muuta yleisöä salin täydeltä.

Vireät ja toimivat kyläyhdistykset ovat maaseudun ihmisille todella tärkeitä. Kaikki eivät vaan huomaa arvostaa näiden yhdistysten suurta panosta maaseudun ihmisten hyvinvoinnin edistäjinä. Tämä kyläyhdistys on mm. rakentanut hirsisen kyläkioskin internet-kahvilaksi ja hommannut sinne yrittäjiä, hankkinut käyttöönsä lopetetun kyläkoulun, jossa ihmiset voivat kokoontua ja harrastaa, kirjoittanut sekä julkaissut oman kylähistoriakirjan ja järjestänyt monia tapahtumia kyläläisille. Onnea tänään Suinulaan!

Minä sain jostain päähäni ryhtyä järjestelemään vaatekomeroa, vaikka pyhäpäivä onkin. Siellä on ollut parittomia sukkia hujan hajan parillisten joukossa ja tunti meni, kun ne kävin läpi. Olen jotenkin kuvitellut, että pyykkikoneen syövereistä putkahtaa parittomille kaveri ajan kanssa. Todellisuus taitaa olla kuitenkin niin, että koneen uumenissa on se "musta aukko", joka sukat syö, ja sieltä on turha odottaa mitään takaisin! Joten roskiin meni kaikki yksinäiset. Tällaiselle hamstraajalle, joka kaiken säästää pahan päivän varalle, on todella vapauttavaa saada heitetyksi pois tarpeettomia juttuja!

Nyt aion nukkua päiväunet (ihanaa!), kutoa sukkaa, kuunnella musiikkia ja vain nauttia pyhäpäivästä. Ehkä se juhlijakin ilmestyy kertomaan iltapäivästään - tai sitten jää nautiskelemaan sinne maaseudun rauhaan.