Töistä tullessani harhaannuin paikalliseen käsityökeskukseen. Siellä vietettiin uuden tilan avajaisia ja samalla Jukka Rintalan, hyvin tunnetun muotisuunnittelijan 35-vuotista taiteilijauraa. Mukana oli myös hänen näyttelyjään jo 30 vuotta rakennellut  visualisti Matti Vaskelainen.

Näyttelytilassa oli kymmenkunta pukua, joita ovat kantaneet julkkiksista niin Saimi Hoyer kuin Leena Harkimokin. En seuraile juurikaan muotia saati julkkiksia, mutta täytyy sanoa, että puvut olivat todella kauniita. Televisiossa itsenäisyyspäivän Linnan juhlissa niitä on tullut katsottua, mutta ne eivät ruudun läpi pääse ollenkaan oikeuksiinsa. Todella kauniita luomuksia olivat, samoin takit, huivit, pukeutumispaidat ja solmiot, joita oli myynnissä.

Jukka Rintala kertoi puvuista ja Matti Vaskelainen teki huiveista erilaisia versioita mallille. Paljon oli yleisöä, enimmäkseen naisia, mutta pari miestäkin katseli taustalta. Hienoa, että suuri taiteilija haluaa tuoda töitänsä henkilökohtaisesti myös pienille paikkakunnille maaseudulle ja antaa ihmisille näin elämyksiä.

Kauniita kankaita, malleja ja yksityiskohtia oli jokaisessa puvussa. Pitää olla visioita, luovuutta, uskallusta ja ammattitaitoa, jotta tällaista saa aikaiseksi Ihan selvästi Jukka Rintala on maineensa arvoinen suunnittelija!