Mikähän siinä on, että siivoamista inhoan, mutta pyykinpesu on aina mukavaa? Rasinkankaan samanniminen lastenlaulu soimaan ja kone laulamaan, niin johan on hauskaa!

Tänään oli pitkästä aikaa viileämpi päivä. Aamu-uinnilla klo 8 mittari näytti 12 astetta. Vesi tuntui lämpöiseltä, kun ilma oli niin viileä.

Pidin pyykkipäivän. Sisareni perhe oli viikonlopun mökillä ja omatkin lakanat olisi pitänyt vaihtaa. Päätin pyhittää päivän pyykkäämiselle. Ajelin kaupunkiin ja laitoin kaksi konetta pyörimään yhtä aikaa. Kolmannen koneellisen pesin vielä myöhemmin. Pyykki ehti kuivua aika hyvin ulkona narulla sillä aikaa, kun kävin hoitelemassa asioita.

Koululla kävin kurkistamassa, joko luokat ovat valmiina oppilaiden tuloa varten. Eipä olleet! Pulpetteja oli vaihtamatta ja epäilen, ettei asia edisty, ellen sitä vähän pöyhäise. On se kumma juttu, kun kesäkuun alussa laitoin listan, mitä pitää kesän aikana talossa tapahtua, mutta aina osa asioista jää viime tippaan ja osa tekemättä. Sitten kiireessä ensimmäisenä koulupäivänä asioita hoitavia miehiä pyörii siellä täällä, vaikka talo on ollut tyhjänä kaksi kuukautta näiden asioiden hoitamista varten! En ymmärrä...! Suljin nopeasti koulun oven, etten enempää kiukustu.

Anna tuli kanssani mökille ja ripustimme pyykkejä vielä kuivumaan. Siellä ne iloisesti liehuivat. Puhtaat pyykit narulla saavat minut aina niin hyvälle tuulelle! Annan kanssa vedämme lakanat vielä illalla ennen nukkumaan menoa. Otan apulaisesta kaiken irti...

Illalla viruttelin vielä pussillisen keväistä pyykkiä, joka on odottanut tarmonpuuskaa. Pesin keväällä chenillepuseron muiden pyykkien kanssa ja se mokoma nukkasi koko satsin. Laiskuuttani en tarkistanut pesuohjetta ja hullusti kävi! Onneksi koneellinen oli pelkkiä alusvaatteita, yöpukuja ja sukkia. Heitin huonommat pois ja säästin paremmat. Jospa ne järvessä huiluttelemalla tulisivat vielä käyttökelpoiseksi, näyttivät ainakin ihan ok:lta! Rankaisen itseäni tyhmästä pyykkäilystä pitämällä niitä, ovatpa sitten minkä näköisiä tahansa!

Aamulla seitsemältä lähdemme köröttelemään Tampereelle. Annalla on siellä hammaslääkäri oikomisasioissa ja lupasin, että vähän shoppailemme myös .