Tulimme juuri Saarisen mökiltä. Kari osti uuden siikaverkon ja kävimme sen laskemassa järveen. Rannassa oli järvi jo ohuessa riitteessä, mutta todella kaunista oli, kun aurinko paistoi. Veneen tappien kanssa luultiin olevan ongelmaa, kun ne siellä ovat usein hukassa, kun on useita soutelijoita, mutta kyllä ne nyt tallessa olivat. Verkko oli nopeasti laskettu ja sen jälkeen otin muutamia kuvia. Saa nähdä, antaako Ahti mitään. Kari nostaa verkon ystävänsä kanssa huomenna.

 

Metsässä ja tien varressa oli pikkuisen lunta siellä täällä muistuttamassa, kuinka pitkällä syksyssä jo ollaan. Talvirenkaita pitää tulevalla viikolla vaihdella autoihin, kun nyt siihen on aikaa.

Aamulla olin kirkossa. Mietiskelin jumalanpalveluksen aikana, kuinka kurjaa on, kun jo yli 15000 ihmistä on eronnut kirkosta tiistaisen homoillan seurauksena. Luulen, että näillä ihmisillä on asia ollut jo pitempään vireillä. Parempi vaihtoehto minusta olisi ollut äänestää seurakuntavaaleissa ja näin yrittää vaikuttaa kirkon sisältä asioihin. Surullista on, että osa näistä ihmisistä on todella kristittyjä ja usko on heille tärkeä asia.

Toivoisin todella, että homoliittojen siunaamisasiassa saataisiin joku ratkaisu pian ja päästäisiin keskittymään oikeisiin asioihin: Jumalan armoon ja Jeesuksen sovitustyöhön. Nyt härkäseksi on noussut marginaaliryhmää koskettava asia, joka heille on kyllä tärkeä. Energia, joka tähän asiaan on tuhlattu, on suhteettoman suuri. Tällä pähkäilyllä olisi saatu jo aikaiseksi jotain todella merkittävää esim. köyhyyden poistamisessa. Miksi yhdenvertaisuus seurakunnassa on niin vaikea asia sulattaa?

Huomenna lähden Johannan perheen ja mummin kanssa Naantalin kylpylään "tyttöjen retkelle". Keskiviikkoiltana tulemme takaisin. Mukava viettää aikaa Annan ja Emman kanssa, katsella vähän maailmaa ja rentoutua hoitojen parissa.

Ps. Vuoden luontokuva 2010 julkaistiin tänään. Käykääpä katsomassa upeita luontokuvia. ( Löytyy linkkilistastani.)

Ps.2. Laskuri toimii taas. Tosin alkoi alusta jälleen kerran, mutta ei haittaa!