Tänään oli jännittävä päivä kolmasluokkalaisilla. Suoritimme pronssisen virsimerkin, johon olimme koko vuoden valmistautuneet. Merkin suoritukseen piti osata laulaa 10 virttä. Hopeinenkaan ei olisi ollut mahdottomuus (25 virttä), mutta ajattelin aloittaa pienemmällä määrällä, jotta kaikki hyvin pysyvät mukana.

Aamulla seurakuntamme kanttori tuli kuulustelemaan virret  ja oppilaat menivät laulamaan hänelle 3-4 hengen ryhmissä. Jännitystä oli ilmassa! Kaikki suoriutuivat kuitenkin kunnialla haasteesta ja lopuksi oli juhlallinen merkkien ja kunniakirjojen jako.

Arvostan kovasti Kirkkomusiikkiliiton ja seurakuntien panosta lasten virsikasvatuksessa. Kodeissa lauletaan nykyisin niin vähän, että kaikki laulamiseen  innostava on tervetullutta. Kiitos vain molemmille tahoille!

Toukokuussa virsiprojektimme huipentuu retkellä kirkkoon, jossa Hanna-kanttorimme esittelee urut ja kertoo meille omasta työstään. Saamme varmasti myös laulaa urkujen säestyksellä. Minä olen "rämpien" niitä oppilaille soitellut, joten on mukava tällä kertaa kuunnella itsekin ammattilaisen musisointia.

Tässä hienot pronssiset Kirkkomusiikkiliiton myöntämät merkkimme: