Sisareni perhe oli laivamatkalla, joten sain koiran hoitooni. Nella on sekarotuinen jo toisessa polvessa, saksanpaimenkoiran väritteinen mutta hintelämpi ruumiinrakenteeltaan. Muuten aivan ihana koira, mutta metsästysviettiä on sen verran, etten uskalla vapaana pitää mökillä, kun en koiralle ole kuitenkaan se varsinainen isäntä. Nellalla on pitkä naru, joten pääsee kuljeskelemaan pihassa ympäriinsä halunsa mukaan.

Koira nukkuu yöt kuin tukki. Aamulla lähdemme heti herättyämme pissalenkille ja myöhemmin postilenkille, joka on sitten kunnon pidempi retki. Illalla olemme vielä myöhempään käväisseet pienellä kävelyllä. Lenkkien jälkeen koira mielellään käy uimassa ja vaikka 6-vuotias onkin, leikkii myös omilla leluillaan "viskomisleikkejä".

Etsiminen on Nellalle mieluisaa. Sanon "paikka" ja hän istuu hievahtamatta ja odottaa. Sillä aikaa piilotan makupaloja ja "etsi" käskyllä Nella alkaa nuuskuttaa pitkin ja poikin. Välillä olen mytännyt makupalat wc-hylsyn sisään, jolloin lisäaktiviteettina makupala pitää vielä kaivella pahvipaketista esiin.

Näin kuumalla aikaa kuluu vain makoiluun joko sisällä tai pihalla varjossa. Pesin aamupäivällä mattoja ja Nella oli pomona vieressä - kuitenkin tarpeeksi kaukana vesisuihkusta. Kun homma alkoi häntä tylsistyttämään, hän meni rinteeseen kyttimään sisiliskoja. Välillä käytiin uimassa ja istuttiin laiturilla ja katseltiin järvelle. Vastarannan koiran haukkuun piti vähän urahtaa, vaikka muuten Nella on varsin hiljainen koira.

Iltapäivällä perhe tuli noutamaan omansa kotiin. Paistoin kahden litran lettutaikinan ja se katosi parempiin suihin. Saunottiin ja paimennettiin nuorimmaista, Samuelia, joka pitää yhden aikuisen kiireisenä. Niin valloittava poika, mutta alle vuoden ikäisenä herkeämättä vahdittava joka hetki.

Nella lähti perheensä mukana kotiin ja yhteiset neljän päivän lenkkiretket ovat ohi tältä erää. Koira on kyllä tosi kiva, mutta silti koen - edelleen - olevani enemmän kissaihminen!

Ps. Kuvat eivät vieläkään suostu siirtymään, joten joudun tyytymään pelkkään tylsään tekstiin! Monet ovat vaihtaneet palveluntuottajan toiseen, mutta minä haluaisin pysyä vielä Vuodatuksessa, suomalaisessa systeemissä. Katsotaan nyt, jos tämä palvelin alkaisi toimia normaalisti vähitellen.