Päivä oli tosi mukava töissä, vaikka uumoilin eilen ihan muuta. Tiistaisin olen välituntivalvonnassa koko päivän ja  lisäksi on käsitöitä, joten yleensä on kiirettä pitänyt. Nyt teimme oppilaiden kanssa kässässä "Pikku Valpureilla" pujottelumattoa, jonka viime viikolla aloitimme. Nyt se sujui jo hienosti ja minä tunsin yhtäkkiä itseni ihan tarpeettomaksi! Näin kai pitäisi onnistuneella oppitunnilla käydäkin. Lapset tekivät posket innosta punaisina omaa työtään ja minä sain monta rästihommaa luokassa hoidettua.

Välituntivalvontakin oli ihanaa, kun syysaurinko paistoi täydeltä terältä. Lähdinkin koulusta nopsasti kotiin ja hain Nella-koiran sisareltani mukaan. Nella inhoaa autossa oloa ja taas heti vaistosi, että ollaan lähdössä: Hävisi jonnekin, kun etsin koirannamupussia mukaani. Kiersin koko talon, eikä koirasta näkynyt hännänpäätäkään! Ehdin jo ajatella, että pääsikö se livahtamaan ulos, kunnes hoksasin mennä uudestaan vanhimman tytön huoneeseen. Siellä Nella-neiti potkötti hiljaa SÄNGYSSÄ, joka on aivan kielletty paikka. Kun komensin sitä pois, se ei ollut kuulevinaankaan! Ei muulloin käyttäydy näin, mutta auto oli syynä. Jouduin laittamaan hihnan ja kiskomaan pois!

Kun pääsimme mökille, koira juoksenteli vapaana ja nautti joka hetkestä. Se kävi kolme kertaa uimassa ja sai joka kerran jälkeen "hulluuuskohtauksen" ja ravasi tuulispäänä ympäri pihamaata. Kun istutin krookuksia pihaan, sen piti olla nenineen nuuhkimassa joka sipuli! Alamökin hirrenkoloista linnut olivat kiskoneet tilketappuroita ja työntelin niitä takaisin. Nella varasti maahan pudonneita sen kun kerkesi ja kuvitteli, että se on uusi hauska leikki! Pääsimme kyllä yhteisymmärrykseen lopulta niiden paikasta!

Nostelin sisälle kaikki kymmenet kivikissat talven viettoon ja ajattelin, että ompa hullua homma: Punnertaa monen kilon kiviä hiki hatussa sisälle! Kai niiden paikka olisi luonnossa, mutta kun maali ei tahdo kestää, jos ne jää pihalle. Mummin keramiikkalampaat ja oravat kantelin sisään myös, samoin verannan ruokapöydän ja penkit. Ne on papan tekemät ja raskaat, joten punttisalitreeniltä tämä päivä kävi siltä osin.

Nellan kanssa käveltiin mökkitie peltoaukealle asti ja takaisin, ennenkuin lähdettiin ajelemaan kotiin. Keräsin kanttarelleja samalla ja niistä saan ihanan keiton. Sieniä on tosi hyvin, mikä on kummallista, kun oli niin kuuma ja kuiva kesä. Nyt maksoin Nellalle kalavelat ja virittelin  omat "koiruuteni" huippuunsa, jotta sain otuksen kiinni niin, ettei se tajua joutuvansa taas autoon. Kyllä se taas veti lyhyemmän korren kanssani ja joutui takapenkille!

Nyt posket ihan kuumottaa ulkoilmasta. Kun vein koiran kotiinsa, varasimme sisareni kanssa ihania hoitoja syyslomaa varten. Olemme lähdössä lomalla kylpylään lasten kanssa ja mummi tulee mukaan. Koirat ja miehet saavat jäädä kotivahdeiksi!