Keskiviikkona olimme kolmasluokkalaisten kanssa retkellä Ähtärin eläinpuistossa. Sää oli suotuisa, ei liian kuuma eikä kylmä, aurinko paistoi ja eläimet liikkuivat vilkkaasti. Koimme ihastuttavia hetkiä ja opimme enemmän kuin konsanaan luokassa luonnontiedon tunnilla.

Julistin bussissa kilpailun: "Lempieläimeni on lynx, lynx. Ne palkitaan, jotka kuiskaavat korvaani ennen tarhaan menoa, mikä tämä eläin mahtaa olla suomeksi." Kuiskauksia tuli laidasta laitaan: hirvi, karhu, kettu, ilves ja lehmä! Kuusi oppilasta tiesi tai arvasi oikein ja he saivat hirviavaimenperän palkinnoksi.

Ilves nähtiin. Se oli raukealla päällä syömisen jälkeen ja nuoli tassujaan hyvin kissamaisesti. Lumileopardi taas oli aterialla eikä välittänyt lihanpalaa nakerrellessaan meistä tuon taivaallista.



Kohokohta kierroksella oli nähdä pikkukarhut emonsa kanssa. Ne olivat hyvin leikkisällä päällä ja hauskuttivat lapsia kiipeilemällä, painimalla keskenään ja kieppumalla karusellissa kuin mukulat konsanaan.

Lisäksi saimme toisessa aitauksessa nähdä eläinten elävää elämää: Karhut parittelivat! Lapset ottivat sen hyvin luonnollisesti. Tähän aikaan on karhuillakin kevättä rinnassa :-)



Oppilaat käyttäytyivät retkellä esimerkillisesti, joten opellakin oli tosi kivaa!  Loppumatkalla koettiin myös jännitystä: Bussimme hajosi liikenneympyrässä kilometrin päässä koululta ja saimme hetkessä koko pikkukaupungin liikenteen kaaokseen. Toisen linja-auton tulo olisi kestänyt jopa puoli tuntia, joten lähdimme apostolin kyydillä talsimaan koululle. Tämä kävelyretki oli 285 euron arvoinen, sillä liikennöitsijä hyvitti meitä ruhtinaallisesti vastoinkäymisestä. Otimme koko jutun huumorilla ja yhtään harmitusta yllättävästä retkemme lopusta ei kenellekään jäänyt.

Ähtäri on kiva retkikohde niin lapsille kuin aikuisillekin. Suosittelen!