Kävimme pyryssä ja tuulessa katsomassa, kuinka jääveistokset olivat edistyneet. Kovasti olivat muuttuneet eilisestä. Aivan mielettömän hienoja taideteoksia! Äitinikin oli mukana ja tuli meille sitten syömään.

Kari oli ottanut  pakkasesta nelikiloisen hauen fileet ja retken jälkeen herkuttelimme fenkolihauella. Tosin toiseen fileeseen laitoin fenkolin sijaan sitruunapippuria. Tuli todella ihanaa lämpimien kasviksien ja ohralisäkkeen kanssa.

Fenkolihauki uunissa

haukifileitä
suolaa
fenkolia
sitruunaa
tilliä
kaprista
oliivisiivuja
purjoa
kolmen sipulin kermaa
vähän juustoraastetta

Laitoin hauen leivinpaperin päälle ja fileeseen kaikki muut, mutta päällimmäiseksi juustoraasteen ja sen päälle vielä kerman. Sitten paketoin kalan leivinpaperiin ja paistoin puoli tuntia 175-asteisessa uunissa.

Lisukkeeksi haudutin pannulla kaupan pakasteesta uunijuureksia basilikalla, timjamilla ja hunajalla maustettuna. Lisäkkeenä oli keitettyä ohraa.

Nam, kuinka ihana pyrypäivän sunnuntairuoka ja sitten jotkut vielä haukea hylkivät!