Kansalais- ja työväenopistot aloittelevat lukukausiaan. Meilläkin kolahti ohjelmakirja postiluukusta parisen viikkoa sitten. Mielenkiinnolla lueskelin tarjontaa, vaikka tiesinkin, että aika ei riitä uusille harrastuksille, jos vanhat aikoo säilyttää lukujärjestyksessä.

Musiikki, eritoten kuorolaulu, täyttää viikkoni iltoja. Lisäksi tulevat erilaiset kokoukset, joita tahtoo riittää ja riittää. Silti ajattelin toteuttaa yhden uuden haaveeni, joten laitoinkin töpinäksi: Olen ilmoittautunut sukututkimuksen peruskurssille!

Ikäkö sen tekee vai mikä, mutta taustat alkavat kiinnostaa. Nuorempana suunta oli vain tulevaisuuteen. Olen lukenut isänäitini suvun kirjoja ja selvittänyt niiden kautta sukujuureni aina 1500-luvulle asti. Se oli varsin mielenkiintoista hommaa ja tuloksena on tietokoneellani sukupuu, josta näen suoraan alenevassa polvessa, keistä olen periytynyt. Mielenkiintoisia nimiä ja kohtaloita!

Oikeasta sukututkimuksesta en vielä tiedä mitään. Odotan innolla, mitä kurssi asioista kertoo. Ehkä jopa opinkin jotain!